Slovník A, á Acidita Apelácia Aperitív Aróma Asambláž (assemblage) B Beaujolais Nouveau Blancs de blancs Blancs de noirs Buket Burčiak C, č Cava Classico Crémant Cru Cuvée D, ď DAC (Districtus Austriae Controllatus) Dealkoholizácia Degustácia Dekantovanie (dekantácia) Dochuť DSC (Districtus Slovakia Controllatus) E, é F Farba vína Farbiarka Fermentácia Fľašové zrenie Fortifikované víno Frizzante G Gran Reserva Grappa H CH Champagne (šampanské) Charmat I, í J K Klaret Košer víno Krstenie (žehnanie) vína L, ľ Ľadové víno Ležanie na kaloch (Sur lie) Likérové víno M Méthode traditionnelle N, ň O, ó, ô P Portské víno Prosecco Q R S, š Sekt Sherry Šumivé víno T, ť U, ú Uležanie vína Ušľachtilá pleseň V Vermut W X XO (Extra Old) Y, ý Z, ž